Belangrijke klant-informatie

De verkoop van de Corvette gaat door, maar de verkoop van andere nieuwe personenwagens van Chevrolet werd stopgezet.

Hoewel de verkoop van Chevrolet-auto’s stopgezet werd in België, zullen de sportwagens Corvette in de toekomst te koop blijven. Hier vindt u de volledige lijst van bestaande Corvette-dealers.

Als Chevrolet-klant kunt u er zeker van zijn dat Chevrolet zich in de toekomst zal toeleggen op het onderhouden van uw auto en steeds ten dienste zal zijn van u. Erkende herstellers van Chevrolet blijven service verlenen en zorgen voor originele onderdelen van Chevrolet voor Chevrolet-auto’s op dezelfde manier als vandaag. Uitdrukkelijke en schriftelijke garanties of serviceplannen op Chevrolet-voertuigen blijven ongewijzigd en zullen volledig worden toegepast in overeenstemming met de bepalingen van de betreffende overeenkomst.

Circa 2.000 Chevrolet-servicepunten zullen blijven bestaan in West- en Centraal Europa om u de service, reparaties en werk onder garantie te bieden die uw auto nodig zou kunnen hebben in de toekomst. In België zijn er 43 erkende herstellers die voor u ter beschikking blijven. U vindt hun adressen hier.

Mocht u extra ondersteuning nodig hebben, neem dan contact op met onze klantenhotline: 02/620.04.91

Hieronder vindt u meer gedetailleerde informatie over vragen die u zou kunnen hebben.

Ik kreeg een brief met de melding dat een product wordt teruggeroepen. Wat moet ik doen?

Volg de instructies in de brief en maak een afspraak met uw erkend hersteller. Voor een erkend hersteller in uw buurt zoekt u op de locator [hyperlink to AR locator] op de website.

Hoe lang / hoeveel jaar zal Chevrolet serviceonderdelen blijven leveren voor mijn auto?

We blijven originele Chevrolet-onderdelen leveren voor Chevrolet-auto’s nog minstens 10 jaar nadat de laatste nieuwe Chevrolet in België werd verkocht.

Ik heb een Chevrolet geleased. Kan ik mijn leaseperiode uitdoen en de auto teruggeven zoals gepland?

Uw leasecontract blijft ongewijzigd. Alleen uw leasemaatschappij kan contractuele wijzigingen bespreken of overeenkomen.

Ik heb een Chevrolet gekocht, maar die werd nog niet geleverd. Krijg ik nog steeds de auto?

Uw bestelling is nog steeds geldig. Neem contact op met uw dealer over de levering van uw auto.

Waarom heeft Chevrolet besloten om uit de markt van de verkoop van nieuwe auto’s in Europa te stappen?

Er zijn een aantal ongunstige factoren die de laatste jaren de auto-industrie in Europa hebben beïnvloed. Hierdoor zijn de verkoopresultaten van Chevrolet beneden peil en de verwachting is dat dit aanhoudt. Daarom is besloten de verkoop van personenauto’s van Chevrolet in West- en Midden-Europa te stoppen. Chevrolet zet echter wel de verkoop van het volledige assortiment personenauto’s voort in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Ook de verkoop van de Corvette- en Camaro-sportwagens gaat in geselecteerde Europese markten gewoon door. Daarnaast blijft GM zich richten op de Europese markt als een belangrijke regio en concentreert in de toekomst haar middelen binnen Europa op de merken Opel/Vauxhall.

Bent u van plan om, met het oog op de exit uit de verkoop van nieuwe auto’s in Europa, uw partnerschap met Manchester United te annuleren?

Het partnerschap met Manchester United heeft een mondiaal karakter en we zijn van plan om deze relatie voort te zetten om het merk Chevrolet over de hele wereld te helpen opbouwen. We zijn bijzonder trots dat het strikje van Chevrolet nu op de nieuwe shirts van Manchester United staat.